ЗА МЕН

Изкуството да популяризираш изкуство

д-р Румена Калчева

2011 - Съюз на българските журналисти 

2012 - Съюз на българските художници 

2019 - Международна асоциация на арт критиците - AICA .

 

2011 - награда за критика от конкурса за млади художници, критици и куратори на фондация "Св. Св. Кирил и Методий" 

Професионалист с над десет години опит в областта на връзките с обществеността, организацията на изложби и културни събития, както и популяризирането на дейността на културни институции с фокус върху дигиталния маркетинг и социалните медии.  

Автор на блога за изкуство и арт критика http://artologica.art от 2008 г. През годините публикува в различни вестници и списания за изкуство, Бюлетин на СБХ и други.

Доктор по Изкуствознание, Национална художествена академия (2014 г.), арткритик на свободна практика с област на изследване съвременно българско изкуство, експониране на изкуство в алтернативна среда, комуникация и артмениджмънт. 

 

 

Моят подход

Всяко изкуство и всеки автор имат нуждата да бъдат комуникирани по различен начин. Работеща комуникация означава да намериш това, което ги отличава и да го представиш пред правилната публика.

ПР на културни институции

Всичко необходимо за вашето събитие, за да достигне до по-широка публика. Изготвяне на прессъобщения, организиране на пресконференции и контакти с медии. Силно тагретирани кампании, които целят повишаване на броя на посетителите, управление на репутацията, идентифициране и достигане до нови пазари.

 

Дигитална маркетинг стратегия

Изграждане на дигитална маркетинг стратегия, съобразена с бранд идентичността на вашата галерия, музей или институция. Създаване на съдържание, дигитални маркетингови кампании, маркетинг на социални медии, оптимизация на търсачки, имейл и инфлуенсър маркетинг.

Изложби и културни събития

Всичко необходимо за вашето събитие, за да достигне до по-широка публика. Изготвяне на прессъобщения, организиране на пресконферении и контакти с медии. Силно тагретирани кампании, които целят повишаване на броя на посетителите, управление на репутацията, идентифициране и достигане до нови пазари.

Моята философия се основава върху прилагането на индивидуален подход към всеки клиент – художник, галерия или институция.